Vegetarlasagne med spinat

Vegetarlasagne med spinat
Vegetarlasagne med spinat er et godt bevis på at vegetarmat ikke trenger å være sunt og magert. Dette er en skikkelig snadder, deilig og superostete lasagne med deilig spinatfyll. Nammis!

Jeg har en hemmelig drøm om å bli flinkere på vegetarmat. Tenk så kult det hadde vært å kunne diske opp med en serie vegetarretter som er kjempegode og supernammis. Så langt har det blitt med drømmen… Jeg har riktignok prøvd meg litt innimellom. Her for noen uker siden lagde jeg for eksempel en vegetarversjon av kjøttpudding (men den får du nok ikke se noe mer til her på nammis.no for å si det sånn). Men så – etter en serie hendelser – befant jeg og en av småttisene oss merkelig nok i kantinen på et eldresenter i hovedstaden for å spise lunsj. Og der serverte de en riktig så god vegetarlasagne med spinat og masse ost. Nammenam. En slik måtte jeg prøve meg på selv, og her er resultatet. Prøv du også!

Har du heller lyst på en annen lasagne?

 

Du trenger:

Til spinatmiksen

  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, presset gjennom hvitløkspressen)
  • 550 gram spinatblader, vasket og tørket
  • ½ ts pepper
  • 1/2 ts salt
  • 500 gr (to bokser) cottage cheese
  • 1 egg
  • 60 gr mozzarella
  • ½ ts revet muskatnøtt

 

Den hvite sausen

  • 50 gr smør
  • 25 gram mel
  • 5 dl h-melk
  • 340 gr revet ost (bruk den osten du vil, men unngå mozzarella for da blir alt veldig seigt)
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

 

Til monteringen

  • Cirka 30 pastaplater
  • Cirka 200 gram revet ost
  • Et lett lag nykvernet pepper

Utstyr som trengs: blender eller stavmikser og en ildfastform med plass til 6 pastaplater

Slik gjør du

1. Vi begynner med å lage den grønne spinatblandingen. Smelt smør og olje på medium varme i en gryte. Når smøret freser steker du løken og hvitløken i et minutts tid mens du rører og holder løken i bevegelse. Krydre med salt og pepper

2. Etter et minutts tid begynner du å tilsette spinaten (som du altså har skylt og tørket) i kjelen, én håndfull av gangen. Rør til spinaten er blitt så liten at den ligger helt i bunnen av kjelen (tar cirka ett minutt). Så tilsetter du en ny håndfull og fortsetter til alt er rørt inn.

3. Det er veldig mye veske i spinat, og noe av den bør bort. La derfor spinaten koke i cirka fem minutter (rør innimellom). I mellomtiden lager du klar osten

4. Ha den ene boksen cottage cheese oppi en bolle sammen med ett egg, 60 gr mozzarella og ½ ts revet muskattnøtt. Bruk blender eller stavmikser og miks alt sammen til én jevn masse.

5. Bruk skje og flytt massen over i en annen bolle (men ikke rens bollen).

6. Sil raskt av spinaten i et dørslag eller en sil og ha dem over i den bollen som du blendet osteblandingen i. Bruk blenderen eller stavmikseren og miks spinaten sammen til én jevn masse.

7. Bland så med den jevne osteblandingen og den siste boksen med cottage cheese.

8. Sett til side, mens du gjør klar den hvite sausen

9. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i melet og rør jevnt sammen smør og mel til baldningen får en gyllen farge (Det tar cirka et minutt). Hell sakte inn melk mens du rører hele tiden. Kok sakte opp og la koke i cirka fem minutter til blandingen er jevn og tykk og melsmaken er borte.

10. Ta kjelen av varmen og rør inn osten. Rør til all osten er smeltet inn i sausen.

11. Så skal lasagnaen monteres. Begynn med et tynt lag med hvit saus i bunnen (bare slik at det akkurat dekker bunnen) og et lag pastaplater.

12. Så kommer tre like lag: Cirka ¼ av spinatmiksen og 1/5 av den hvite sausen smøres jevnt utover pastaplatene og dekkes med et nytt lag pastaplater.

13. Over det siste laget pastaplater smører du den siste femtedelen av den hvite sausen og strør over den revne osten og med et lett lag nykvernet pepper på toppen.

14. Dekk til med aluminiumsfolie og stek på 210 grader i 20 minutter. Ta av folien og stek i 20 minutter til.

15. La lasagnaen hvile i 10 – 15 minutter før du spiser den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.