Pasta er hverdagskongen hos oss! Pastaen tar vanlige hverdagsmiddager og gjør den om til rene festmåltid. Og merkelig nok (siden pasta bare inneholder to ingredienser) blir vi aldri lei. Særlig hvis den kombineres med tomatsaus. Denne tomatsausen er fylt med sopp og aubergine og smaker fortreffelig. En super hverdagsmiddag!
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE PASTA-OPPSKRIFTER
Du trenger
Til 4 personer
- 2 ss olivenolje
- 250 gram sopp (jeg gikk for aromasopp, ta den soppen du har mest lyst på)
- 1 aubergine (middels stor)
- 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
- 2 bokser hermetiske tomater (800 gram)
- 500 gram spagetti (eller en annen pastatype)
- ½ ts pepper
- ½ ts salt
- 3 ss fersk persille, finhakket
Slik gjør du:
1. Rens soppen lett og kutt den i skiver.
2. Kutt auberginen i terninger.
3. Varm oljen i en gryte på medium varme, og stek sopp, aubergine og hvitløk i cirka 4 minutter
4. Tilsett tomatene og la småkoke under lokk i 15 minutter. Rør inn salt, pepper og persille mot slutten av koketiden.
5. Kok spagettien, slik at den er ferdig akkurat samtidig med sausen.
6. Du kan enten blande saus og spagetti sammen før servering, eller servere hver for seg.
Denne oppskriften fant jeg i «Den store vegetariske kokeboken»