Vietnamesiske kyllingvinger

Vietnamesiske kyllingvinger
Saftige kyllingvinger med digg vietnamesisk marinade! Masse smak, uten å være sterk. Nammis!

Du vet at du har grillet mye en sesong, når du plutselig befinner deg på en eller annen mørk avkrok på internett, på jakt etter verdens beste vietnamesiske marinade til kyllingvinger. Men det er moro å ha litt ulike vingemarinader å leke seg med. Vingene virker jo å være den delen av kyllingen som tar opp mest smak. Det er i alle fall helt utrolig hvor mye forskjellig kyllingvinger kan smake. Ofte er de sterke og har masse chili, men det er ikke disse. Sånn sett er de ekstra barnevennlige med masse digg smak, de er klissete og saftige og man angrer på at man ikke laget dobbel porsjon. En festaften ved grillen!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Marinaden:

  • 6 fedd hvitløk
  • Saften fra 3 lime
  • 6 ss fiskesaus/fish sauce
  • 3 ss soyasaus
  • 5 ss brunt sukker
  • 4 ss olje
  • 3 stilker med sitrongress 
  • Cirka 1,2 kg kyllingvinger, rå, og ferdig tinte

Kan pyntes med: Oppkuttet chili og fersk koriander

 

Slik gjør du:

1. Vi begynner med marinaden.

2. Sitrongress er litt hardt, så begynn med å mykne det opp litt. Slå litt på det med håndbakken, breisiden på kjøkkenkniven eller et eller annet som passer. Så kutter du opp det hvite på stilken i to tre biter, slik at det blir lett å gjerne senere.

3. Bland så sammen resten av marinadeingrediensene i en bolle, og bland inn sitrongresset.

4. Tørk lett av kyllingvingene. Du kan gjerne dele dem i to ved leddet, om dette ikke allerede er gjort.

5. Legg vingene og marinaden i en forseglbar pose, og press mest mulig luft ut av den, før du lukker den. Sørg så for at marinaden dekker alle vingene inne i posen.

6. Legg i kjøleskapet, og la marinere. Minimum 2 timer, men hvis de får ligge over natten, er det supert!

7. Hell så vingene over i en bolle, og fjerne de store sitrongressbitene du ser. Ikke bruk lang tid på dette, gjør ikke noe at noen av dem blir igjen, bare fjerne de du ser etter hvert.

8 På grillen

Varm grillen til medium varme, pensle eller spray grillristen godt med olje, og stek vingene på medium varme til de er ferdig. Jeg skrev medium varme to ganger, og det er fordi det er litt viktig. Hvis varmen er for høy, vil vingene svi seg veldig fort, spesielt pga sukkeret.

Når kyllingvingene er så godt som ferdige, kan du ta dem tilbake i marinadebollen, og riste dem godt oppi der, slik at vingene får et nytt lag med marinade. Ha dem så på grillen igjen ett minutt eller to.  

En lite kyllingvingehjertesukk: På internett finner du minst en millard ulike måter å grille kyllingvinger. Man blir jo helt svett, og usikker på hva som er riktig. Så jeg gjorde det enkelt: Jeg snudde mine hvert tiende minutt, og etter 30 minutter virket de ferdig. Jeg måtte ødelegge èn for å teste om den var ferdig, og det var den. Poenget er å snu dem så ofte at de ikke svir seg, og test når du tror de er ferdige.

 Eller i ovnen

Disse kan du også steke i ovnen på 180 grader. Da legger du ovnristen på toppen av et vanlig stekebrett, og fordeler kyllingvingene godt utover. 25 minutter på den ene siden, pensle med mer marinade, snu, 10 – 15 minutter på andre siden, pensle på nytt, snu igjen og fem minutter på den andre siden. Test om de er ferdige. Og når de er ferdige kan du spise dem.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.