Woksaus

Woksaus
Slik får du bedre wok på 1-2-3: Lag sausen selv! Nammis!

Det siste året har jeg prøvd å jobbe meg gjennom butikkenes woksaus-sortiment, for å se om det finnes noe gull blant all gråsteinen. Det må da finnes én saus som ikke smaker overdrevet salt eller søtt eller surt? Etter en god del eksperimentering var konklusjonen klar: Lag sausen din selv. Det blir bare så utrooooolig mye bedre! Dette er en allround-saus, som passer godt til både okse-, kylling-, svin-, fiske- og sikkert vegetar-wok også.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE WOK-OPPSKRIFTER

 

 Du trenger

  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss kyllingkraft
  • ½ ss maizena
  • ½ ss honning
  • ½ ss sesamolje
  • ½ ts risvineddik
  • 1 cm ingefær, revet
  • 1 fedd hvitløk, revet

 

Slik gjør du

1.  Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt

2. Wok det du skal woke på vanlig måte.

3. På slutten av steketiden heller du woksausen over i woken.

4. La putre i cirka tre minutter, og så serverer du.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *