Det siste året har jeg prøvd å jobbe meg gjennom butikkenes woksaus-sortiment, for å se om det finnes noe gull blant all gråsteinen. Det må da finnes én saus som ikke smaker overdrevet salt eller søtt eller surt? Etter en god del eksperimentering var konklusjonen klar: Lag sausen din selv. Det blir bare så utrooooolig mye bedre! Dette er en allround-saus, som passer godt til både okse-, kylling-, svin-, fiske- og sikkert vegetar-wok også.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE WOK-OPPSKRIFTER
Du trenger
- 4 ss soyasaus
- 4 ss kyllingkraft
- ½ ss maizena
- ½ ss honning
- ½ ss sesamolje
- ½ ts risvineddik
- 1 cm ingefær, revet
- 1 fedd hvitløk, revet
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt
2. Wok det du skal woke på vanlig måte.
3. På slutten av steketiden heller du woksausen over i woken.
4. La putre i cirka tre minutter, og så serverer du.
Herlig. Jeg lurer på om denne sausen står seg i kjøleskapet eller om den kan fryses?
Jeg har ikke prøvd å fryse den, men denne holder fint noen dager i kjøleskapet (med lokk) 🙂
Morten