Wraps med karrikylling

Wraps med karrikylling
Superwraps med kylling, salat og karrimajones. Utrolig digg! Nammis!

– Cheeeeeezez, for en wrap! Ja, nå er jo jeg en generell wrap-entusiast, da. Det er ett eller annet magisk tiltrekkende fantastisk med å brette noe digg mat inn i en tortilla og gnafse løs! Enten det er kebabs, tacos eller hva det nå skulle være: Du kan ikke trå feil med wraps. Eller, jo, det kan du jo. Historien er full av dårlige wraps. Men så har du de gode, da. Åh, de gode wrapsene! Da glemmer du alt om de dårlige. Denne kyllingkarriwrapsen er en sånn god en. Prøv!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE WRAPS

 

Du trenger

  • 2 ts olje
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss karripulver (gjerne HINDUs)
  • 1,25 dl majones (jeg bruker Hellmans – du bruker hva du vil J )
  • 1 ss mangochutney (eller annen chutney
  • 2 ts limejuice
  • ¼ ts salt
  • 400 – 500 gram ferdig tilberedt kyllingkjøtt, kuttet i terninger
  • 8 medium tortillas
  • Salat, gjerne rapidsalat
  • Agurk i skiver eller staver
  • Topp gjerne med litt naturellyoghurt og/eller frisk koriander.

 

TIPS OM KYLLINGKJØTTET:

Når det gjelder kyllingen har du flere valg. Alle valgene gir en god salat, men jo mer energi du legger i det, jo bedre blir salaten.

  • De fleste matbutikker selger ferdiggrillede kalde kyllinger i plast, og de kan helt fint brukes.
  • Ett hakk bedre blir det hvis du kjøper en kylling som er nygrillet i butikken.
  • Enda et hakk blir det hvis du kjøper kyllingen rå og steker den selv (cirka 1 time i ovnen på 160 grader – følg anvisningene på innpakningen).
  • Du kan også koke 2-3 kyllingfileter i vann med litt løk, hele pepperkorn, nelliker og et laurbærblad (Kok opp, reduser varmen, og la putre i 10 – 15 minutter til kjøttet er helt gjennomkokt.

 

Gjør det ennå bedre: Lag tortillaen selv!!

Slik gjør du

1. Finhakk sjalottløken.

2. Varm olje i pannen på medium varme, og stek løken forsiktig i fem minutter, til den er myk og gyllen. Pass på varmen her, løken skal ikke få stekeskorpe.

3. Ha over karikrydderet og bland inn i løken mens du steker i et minutt til.

4. Ha løken over i en bolle, og la den kjøle seg ned noen minutter.

5. Så blander du i majones, chutney, limejuice og salt og blander godt.

6. Så blander du inn kyllingkjøttet.

7 La gjerne stå i kjøleskapet noen timer og la smakene godgjøre seg før servering. Bør serveres innen et døgn.

8. Varm tortillaene forsiktig i mikroen

9. Fyll tortillaene med salat, agurk og kyllingkarrisalaten, og eventuelt annen topping du har (yoghurt, koriander osv), og rull tett sammen. Del tortillaen i to på midten. Gjerne på skrå, det ser alltid kult ut!

Bør serveres ganske raskt etter etter montering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *