Ytrefilet av svin på grillen

Jeg anbefaler medium stekt. Da er den saftigst.
En smaksrik kryddermiks gir ytrefileten lekker smak og et fristende utseende. Perfekt når man vil ha en litt sunn grillmiddag til flere.

Jeg har aldri helt skjønt greien med ytre- og indrefileter av svin. Jeg vet liksom ikke hva jeg skal gjøre med dem… I årevis har det dukket opp det ene grisebillige tilbudet etter det andre, men jeg har ikke slått til. Jeg synes alltid det har virket litt for magert og kjedelig. Men det var før jeg fant denne oppskriften her. En saftig, smaksrik og sunn grillopplevelse. Kanskje det blir ytrefilet av svin på neste grillings også…

Se våre andre grill-retter her

Du trenger:

til opp til 1,8 kg ytrefilet

  • 1 ts olivenolje
  • 2 ts sukker
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ½ ts løkpulver
  • 1 ½ ts hvitløkspulver
  • 1 ts pepper, svart, malt
  • ½ ts chilipulver
  • ½ ts spisskummin
  • ½ ts malt koriander

Slik gjør du

  1. Ta ut fileten i god tid før du skal grille den, slik at den har fått romtemperatur. Cirka 1 time.
  2. Tørk av fileten med et kjøkkenhåndkle slik at den er tørr og fin.
  3. Gni fileten inn med olje, og la den hvile mens du blander sammen kryddermiksen.
  4. Bland alle krydderiene i en bolle
  5. Fordele alt kryddere rundt hele fileten, og gni krydderet inn i kjøttet.
  6. Grill den raskt på høy varme – 1-2 minutter på hver side, slik at den får stekeskorpe.
  7. Sett varmen ned på grillen og la den ettersteke der. Dersom du ikke kan justere ned varmen på grillen, flytter du den til et område på grillen med lite varme. Eller du kan legge et lag sølfolie på grillen.
  8. Bruk steketermometer for å beregne når den er ferdig. Fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. Jeg anbefaler medium stekt. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt.
  9. La fileten hvile i 15-20 minutter før du skjærer den opp i skiver og serverer.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.