
– Hvorfor er det ikke mer bacon i pastarettene våre, spurte jeg Madammen en ettertenksom helgemorgen. Det må vi gjør noe med! Det er jo ingenting som ikke blir bedre av bacon. I denne retten steker vi en god dose bacon i gryten først. Det gir en spennende ekstradimmensjon til en ellers deilig pastasaus.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE PASTARETTER
Du trenger:
Til fire sultne folk
- 3 ss olivenolje
- 400 gram kjøttboller (eller mer om dere er sultne), enten ferdige eller hjemmelagde (lenke)
- 250 gram baconstrimler, kuttet opp i centimeterstore biter
- 2 store gulløk, grovhakket
- 5 fedd hvitløk, grovhakket
- ½ ts chilipulver
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 800 gram hermetiske tomater av god kvalitet eller tilsvarende i pasata
- En bunt fersk basilikum, grobhakket
- 400 gram spagetti (eller annen pasta du foretrekker)
- 30 gram smør
Pynt gjerne med: revet ost, friske urter, fersk pepper eller mer bacon.
OBS! Oppskriften legger opp til at du skal bruke stavmikser på slutten for å få en jevn saus. Om du ikke har tenkt å gjøre det, bør du finhakke der jeg skriver grovhakke.
Slik gjør du
1. Varm opp olje i en stor kjele og stek kjøttbollene til de har fått fin brunfarge. De trenger ikke være helt gjennomstekte, de skal trekke litt i sausen til slutt.
2. Ta ut kjøttbollene og la dem hvile
3. Kutt opp baconstrimlene opp i centimetertykke striper og stek dem i samme gryte til de er sprøstekt. Ta ut baconet og la dem hvile med kjøttbollene. Prøv å bevare mest mulig av fettet i gryten, det skal sette smak på resten av retten.
4. Hakk løken og stek den i gryten 8 minutter på medium varme til den er myk og gyllen. Tilsett olje om det blir for tørt.
5. Ha i hvitløk og stek noen minutter til
6. Så har du i salt, pepper og chilipulver
7. Ha i tomatene. Bruk gjerne 2 ½ dl vann til å skylle boksen, så få du med deg all tomatsmaken og litt ekstra veske.
8. Kok opp og la småputre i 20 minutter til sausen begynner å tykne litt.
9. Mens sausen putrer kan du koke opp en dugelig gryte vann med raust salt i.
10. Når sausen har putret i 20 minutter, kan du sette pastaen til koking. Når pastaen er ferdig, er retten ferdig.
11. Ha basilikumen oppi sausen og bruk så stavmikser til sausen er helt jevn og uten klumper.
12. Smak på sausen. Trenger den noe? Salt, pepper eller mer chili?
13. Når du er fornøyd legger du bacon og kjøttboller oppi sausen og lar den trekke til pastaen er ferdig.
14. Når pastaen er ferdig, kan du ta vare på 1 dl av kokevannet.
15. Skyll pastaen raskt i kaldt vann, rist godt av, og ha oppi gryten sammen med et par terninger med smør.
16. Bland godt. Om det blir litt for tørt, kan du blande inn litt av kokevannet. Det har masse stivelse i seg, så den gjør seg godt i sausen.