Fastelavnsbolle med bringebærmousse og sjokoladesaus

En stor deilig krembolle med deilig bringebærmousse og sjokoladekrem. Bollen er pyntet med sjokoladesaus på toppen
Det må jo ikke være syltetøy og vanlig krem på fastelavensbollene? Hva med bringebærkrem og sjokoladesaus isteden? Skikkelig godt! Nammis!

Er du bekymret for at den klassiske fastelavnsbollen er for usunn? Hvorfor ikke tilsette mer frukt og grønt? Både bringebær og kakao er jo planter, så det kan da ikke bli feil! Og så hjelper det jo veldig når det er skikkelig godt også! Bringebærmoussen bør lages minst 3-4 timer før bollene skal spises. Sjokoladesausen må lages like før, for den skal være ganske flytende. Dette er oppskriften til fyllet – oppskriften på selve bollene finner du her.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE IDEER TIL FASTELAVNSBOLLER

Du trenger:

Nok til 4-6 boller

Til bringebærmoussen

  • 400 g frosne bringebær (eller andre bær)
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ sitron (bare saften)
  • 5  gelatinplater (eller tilsvarende med gelatinpulver)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ½ dl gresk yoghurt

Til sjokoladesausen

  • 100 gram kokesjokolade
  • 200 gram melkesjokolade

 

Tips! Bruk andre sjokolader eller andre bær om du vil ha en annen smaksprofil.

Slik gjør du:

Dette er altså bare oppskriften til fyllet, bollene er en egen oppskrift.

Så til bringebærmoussen

1. Ha bær, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok opp. Rør godt, slik at bærene løser seg helt opp

2. Når det koker, heller du blandingen gjennom en sil sånn at du får fjernet de harde små bringebærfrøene. Prøv å få ut så mye bringebærsaft som mulig.

3. Ha oppi sitronsaften.

4. Ha gelatinplatene i vann i 10 minutter til de er helt myke. Klem vannet godt ut av dem, og rør dem inn i bringebærene. Rør godt, slik at platene løser seg helt opp, og blir én jevn masse.

5. La bærene avkjøle seg til romtemperatur, men ikke så mye at den stivner helt.

6. Pisk opp fløten til den blir krem (Hvis både fløten, bollen og vispen er skikkelig kald før du begynner får du  best resultat. Kremen skal være fast og luftig, men ikke så mye at det nesten er smør).

7. Bland inn yoghurten i kremen. Rør forsiktig, slik at du beholder mest mulig luft i kremen.

8. Så blander du alt sammen med bærene.

9. La stå i kjøleskapet minst 3-4 timer

Sjokoladesausen

10. Når det nærmer seg servering lager du sjokoladesausen.

11. Knekk opp sjokoladene, mens du smelter den forsiktig på komfyren eller mikroen. Om du vil være veldig forsiktig kan du bruke vannbad Bland sammen den smeltede sjokoladen, så er du i mål

Vannbad betyr at du smelter sjokoladen med indirekte varme. Knekk sjokoladen i biter og legg bitene i en metallskål eller glassskål over en kjele med varmt/småkokende vann og lar det stå urørt til det smelter. Pass på at skålen ikke berører det kokende vannet, for da blir sjokoladen smeltet for raskt.

Montering av bollene

12. Kutt bollene i to.

13. Ha et godt lag sjokoladesaus på den ene halvdelen.

14. Topp med et raust lag bringebærmousse.

15. Ha den andre bollehalvparten på toppen av kremen og pynt med det du vil.

 

 

Fire typer fastelavnsboller
Vi liker å eksperimentere litt med fastelavnsbollene. Her er variantene vi prøvde i 2024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.