
Smores (eller S’mores om du vil) er en yndet turklassiker fra junaiten. Legg et stykke sjokolade og en nygrillet marshellow mellom to kjeks og gnafs i vei. Men har du reflektert over at du også kan Smorse til fastelavensbollen? Salt, søtt og digg på samme tid. Og du? Vil du lage den enda bedre kan du legge på en stripe nystekt bacon. PS. Dette er oppskriften til fyllet – oppskriften på selve bollene finner du her.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE IDEER TIL FASTELAVNSBOLLER
TIPS! Her er en annen oppskrift på fastelavnsbolle med kjeks (lenke) .
Du trenger
- Boller (min oppskrift her)
- Pynt på toppen: Jeg gikk for litt pisket krem
Smoreskrem med ritzkjeks
- 1 pakke ritzkjeks
- 200 gram melkesjokolade
- 200 gram kokesjokolade
- 1 pakke med marshmellows, gjerne minivariantene (cirka 200 gram)
(Du kan gjerne bruke andre kjeks om du heller vil det. Du kan også lage en mørkere eller lysere sjokoladeblanding)
Slik gjør du
Dette er altså bare oppskriften til fyllet, bollene er en egen oppskrift.
1. Lag bollene
2. Smelt sjokoladen. Du kan gjøre det forsiktig i mikroen eller direkte i en gryte, men det mest skånsomme er å gjøre det med vannbad.
Vannbad betyr at du smelter sjokoladen med indirekte varme. Knekk sjokoladen i biter og legg bitene i en metallskål eller glassskål over en kjele med varmt/småkokende vann og lar det stå urørt til det smelter. Pass på at skålen ikke berører det kokende vannet, for da blir sjokoladen smeltet for raskt.
3. Knekk opp kjeksene og kutt opp marshmellowsene i små biter.
4. Bland alt sammen.
5. Del opp de ferdige bollene og fyll med smoreskremen i midten. Pynt gjerne bollen med litt pisket krem om du vil
