Kremkake med kaffe og sjokolade

Kremkake med kaffe og sjokolade
For en superkake!  En herlig blanding av sjokoladekake og bløtkake med litt voksne smaker. Nammis!

Jeg kjenner noen som får seg litt å si sånne ting som «Jeg liker ikke sjokoladekake, det blir for tungt». Da burde de prøve denne. Fløyelsmyk blanding av sjokoladekake og bløtkake som er en fryd for ganen. Schwarzwaldkake, tror jeg den også kalles, denne kaketypen.  Her er det også litt mer voksne smaker av kaffe og kirsebær, så enhver assosiasjon med den enkle langpannekaken med glassur på toppen forsvinner. Her er det bare til å galfe nedpå og nyte livet og stunden!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE KAKEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

 

Til bunnen:

  • Tre like store kakeformer/ringformer, gjerne 23 cm i størrelse)
  • 220 gram hvetemel
  • 65 gram kakaopulver, gjerne bakekakao
  • 350 gram sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1,2 dl/92 gram matolje (raps eller solsikke eller lignende)
  • 2 egg
  • 180 gram sæterrømme
  • 1,2 dl kefir eller surmelk
  • 2 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes av vaniljesukker)
  • 1,2 dl sterk, varm kaffe

Til fyllet

  • 250 gram kirsebærgele/syltetøy
  • Laken fra en boks med cocktailbær i lake (kjøp en boks på 130 – 250 gram) – kan erstattes med litt kirsebærlikør om du har
  • 6 dl kremfløte
  • 40 gram sukker (gjerne sånn finkornet om du har)
  • 2 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes av vaniljesukker)

 

Til ganachen på toppen

  • 3 dl kremfløte
  • 300 gram kokesjokolade

Pynt

  • Bærene fra den boksen med cocktailbær fra fyllet

 

Slik gjør du

1. Vi begynner med å lage kakebunnene. Denne kaken består av tre like kakebunner, som må kjøle seg ned noen timer før kaken kan monteres.

2. Sett ovnen på 180 grader.

3. Finn frem tre like store kakeformer (helst på 23-24 cm) og smør dem godt.

4. Bland det tørre (mel, kakaopulver, sukker, natron, bakepulver og salt) i en bolle og sett til side.

5. Ha de våte ingrediensene unntatt kaffen (matolje, egg, rømme, kefir og vaniljeekstrakt) i en bolle og pisk dem sammen.

6. Ha i de tørre ingrediensene og den varme kaffen og bland til alt er en jevn mix. Ikke bland lenger enn du trenger, vi vil helst ikke at glutenfibrene i melet begynner å strekke seg, for da blir kaken seig).

7. For dele den ferdige røren likt på de tre kakeformene dine. Cirka er greit, men jeg bruker kjøkkenvekt for å sikre at hver kake blir like stor.

8. Stek kakene i 22 – 25 minutter. Følg med på slutten og test med bakepinn. Ta ut kakene så snart bakepinnen kommer opp fra kaken tørr og uten kakerester. La kakebunnene kjøle seg helt ned før du monterer kaken.

9. Kakefyllet er syltetøy, krem og sjokoaldeganache på toppen. Begynn med ganaschen, for den må kjøle seg ned litt før den skal på toppen.

10. Men aller først kan du sette det utstyret du skal bruke til å piske krem med i fryseren. Kremen blir best om alt er skikkelig kaldt.

11. Så til ganachen. Ha fløten i en kjele og kok varme den opp til den akkurat begynner å koke. Da tar du den av varmen, den skal ikke koke videre. Knekk opp sjokoladen og ha den oppi fløten. La den ligge i fløten og smelte litt. Så rører du sammen til en jevn masse. Sett i kjøleskapet mens du lager kremfyllet.

12. Så er det kremfyllet. Det er ganske enkelt. Ha kremfløte og vanilje og sukker i den kalde bollen og pisk sammen til kremen har den konsistensen du ønsker. Her må du passe på balansen. Den skal holde en kake sammen, så den kan ikke være for tynn. Men helst ikke for stiv heller.

13 Da er alt klart til montering.

a. Ta den ene kakebunnen og legg midt på et kakefat. Ha gjerne toppen ned mot kakefatet, da får du den flate delen på toppen. Bruk 1-2 ss av laken fra cocktailbærene og fordel jevn over kakebunnen. Da blir kaken fuktig. Fordele så 3 ss kirsebærsyltetøy utover bunnen og så ha på en god klatt krem på toppen. Fordele kremen jevnt utover.

b. Så legger du på kakebunn nummer 2. Fukt med lake, ha på resten av syltetøyet og en ny klatt krem. Fordele kremen jevnt utover

c. Til slutt tar du den siste kakebunnen på toppen av kaken. Bruk resten av kremen og fordele utover toppen og siden av kaken. Nå kan du godt gjøre deg litt flid og få alt jevnt og fint.

d. Når ganachen er kald nok til å ikke smelte kremen, så heller du den over kaken. Hell også utover kanten, slik at det renner litt nedover.

e. Til slutt fordeler du cocktailbærene som pynt på toppen av det hele.

14. Lagres i kjøleskap til den skal spises.

 

Superkake
Denne ble med da vi hadde avslutning for en kollega. Den forsvant raskt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.