One Pot Pasta

Pastagryte med kjøttdeig, tomatsaus og ost.
Rykende fersk pastagryte med masse smak, alt laget i én gryte. Perfekt hverdagsmiddag for familien. Nammis!

– Hvem var det som hadde laget den middagen i dag? Den var kjempegod, sa tiåringen. Hun hadde helt rett. Den var kjempegod. Og du burde også lage den. Magisk god kombinasjon av pasta, ost, kjøttsaus, tomat og rein godfølelse!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PASTARETTER

Du trenger

  • 1 gulløk, finhakket
  • 2 gulrot, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller most gjennom hvitløkspressen
  • 2 ss olje
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1/2 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 bokser a 400 gram med hermetiske tomater (knust eller grovhakket)
  • 700 gram passata/tomatsaus (kan erstattes med 2 bokser hermetiske tomater)
  • 1 liter kylling- eller oksekraft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts timian
  • 2 ts oregano
  • 2 ts persille
  • 2 ts estragon
  • 2 laurbær
  • 50 gram soltørkede tomater, finhakket
  • 300 gram ost (jeg bruker norvegia, men bruk gjerne cheddar om du vil ha en skarpere ostesmak), raspet
  • 300 gram pasta (jeg bruker tagliatelle, du velger selv)
  • 2 dl melk eller fløte

TIPS! Tilsett gjerne bønner, linser eller kikerter eller andre godsaker for å gjøre retten mer mettende på en sunn og god måte.

Slik gjør du:

1. Ha litt olje i en stor kjele og ha på medium varme. Stek løken og gulrot i 8 minutter til løken er myk og gjennomsiktig. Rør innimellom, og pass på varmen. Den skal ikke få stekeskorpe.

2. Tilsett hvitløken og stek to minutter til.

3. Sett opp varmen litt og ha i kjøttdeigen med salt og pepper. Stek til kjøttdeigen mens du hakker den opp, og stek til den ikke lenger er rød på utsiden.

4. Ha i resten av ingrediensene, bortsett fra pasta og osten. Da snakker vi altså om, hermetiske tomater, passata, kraft, soyasaus, timian, oregano, persille, estragon, laurbær og soltørkede tomater.

5. Ha pastaen oppi, men rør forsiktig så den ikke knekker. Pastaen trenger betydelig lengre koketid i en sånn gryte enn det står på pakken. Smak litt til underveis, men 15 – 18 minutter må gjerne til med spaghetti eller tagliattelle.

6. Rør så inn osten og plukk ut laurbærbladene om du ser dem.

7. Helt til slutt rører du inn melken.

8. serveres gjerne med ferske uter, revet pepper og ost på toppen. Eller smårettbacon er også godt.

 

Denne oppskriften gir er cirka 89 kcal per 100 gram ifølge kostholdsplanleggeren.no

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.