Ostepai med skinke og brokkoli

Paien er perfekt stekt med gyllent ostelag på toppen. Du kan skimte brokkolien noen steder. Dette er et bilde du blir sulten av!
Den ferdigstekte paien står og hviler seg på benken noen minutter før vi spiser den. Det er såvidt vi klarer å vente. Nammis!

Det er nok osten som gjør det, men dette er rett og slett en knallgod pai som passer godt til lunsj, middag og gjestebud. Fint å ha med seg på «alle-tar-med-hver-sin-rett»-hendelser. Smaker godt både varm, lunken og kald.

Du trenger

  • En paibunn (enten det er min oppskrift eller ferdigbunn fra butikken)
  • 175 gram revet cheddar
  • 2 gulløk, hakket
  • 1 pose (cirka 200 gram) fersk spinat eller babyspinat
  • 1 pakke smårettskinke
  • 1 brokkoli, kun tuppene
  • Bladpersille, finhakket
  • 3 dl matfløte
  • 4 eggeplommer
  • ½ ts salt og pepper
  • 250 gram revet norvegiaost eller lignende

OBS! Det som er fint med pai er at a) alle mengder er sånn cirka og b) du kan bytte ut, legge til, kutte ut ingredienser helt etter din egen smak!

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 190 grader

2. Gjør klar paibunnen, slik at du kan begynne å ha fyll i den (inkludert blindbaking om du driver med slikt).

3. Hakk opp løken

4. Stek løken i cirka ti minutter på medium varme til den er gyllen og myk. Pass på varmen, den skal ikke bli brun og få stekeskorpe.

5. Ha oppi smårettskinken og spinaten de siste fem minuttene av steketiden.

6.  Kutt opp brokkolien i små biter. Til denne paien kutter jeg bort mest mulig stilk, slik at det nesten bare er små brokkolitupper.

7. Fordel cheddarosten på bunnen av paien

8. Ha så oppi løk-, spinat- og skinke blandingen.

9.  Fordele brokkolituppene godt utover

10. Strø over med finhakket bladpersille

11. Pisk sammen matfløte, eggeplommer, salt og pepper og hell oppi paibunnen

12. Strø over med et raus lag med ost.

13.  Stekes i 40 minutter til osten er gyllen på toppen.

14. La gjerne hvile 10 minutter før du begynner å spise.

Veldig god med salat og ferskt brød til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.