Kyllinggryte fra Bali

Kyllinggryte fra Bali
En saftig og smaksrik asiatisk gryterett med kylling, masse godt krydder og god saus. Nammis!

Jeg har alltid lurt på om det finnes noe som heter «Bali kyllinggryte» eller om det er noe som Toro bare har funnet på. Det viser seg å være litt midt i mellom. Et rent googlesøk ender opp med veldig mange bilder av en norsk ferdigpose. Men når man forandrer søket litt, så viser det seg at de har en hel masse superdigge og fristende oppskrifter på kyllingretter i Indonesia. Både jeg, Madammen og ungene falt hardt og fort for denne varianten her med masse krydder, masse smak og masse kylling.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE ASIATISKE RETTER

 

Du trenger

Til 4 personer

  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts muskatnøtt, malt
  • ½ ts gurkemeie
  • ½ ts malt nellik
  • 3 chili (Jeg skraper ut frøene – du får velge selv hvor dristig du er)
  • Cirka 20 gram cashewnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ stor sjalottløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1 ½ ss olje (gjerne peanøttolje hvis du har)
  • ½ ts sitrus-skall (lime eller sitron – og kun det gule/grønne)
  • 1 kanelstenger
  • 2 stilker med sitrongress
  • 750 gram kyllingkjøtt (lår eller filet), tint, tørket og delt opp i store terninger
  • Cirka 220 gram kokosmelk
  • 1 ½ dl kyllingkraft
  • 1 ss fish sace

Serveres med ris og grønnsaker

 

Slik gjør du

1. Ha krydderne (koriander, spisskummen, muskatnøtt, gurkemeie og nellik) i en blender sammen med med chiliene, hvitløk, cashewnøttene, sjarlottløken, sitrusskallet og ingefæren og blend til en jevn masse.

2. Varm oljen på medium varme og tilsett kanelstengene og sitrongresset, og stek i cirka 1 minutt til det begynner å lukte svakt av varm kanel.

3. Tilsett så kryddermassen fra punkt 1, og stek videre i to minutter, mens du deler den opp med en stekespade (litt som med kjøttdeig).

4. Tilsett kyllingen og bland den godt inn i kryddermassen. Stek noen minutter på hver side slik at de får litt brunfarge.

5. Tilsett så kyllingkraften og halvparten av kokosmelken

6. La småkoke i ti minutter.

7. Rør inn resten av kokosmelken og så fiskesausen

8. Serveres varm og med ris og grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *